A-Laget 2013

Her kommer en liten oppsummering av årets A-lagssesong. Etter et magert 2012 hadde en gjeng `gamle` nordlandsgutter

Kjære alle marokkanere.

Her kommer en liten oppsummering av årets A-lagssesong. Etter et magert 2012 hadde en gjeng `gamle` nordlandsgutter lyst til å komme tilbake til moderklubben for å bidra igjen. Vi tok tidlig kontakt med styret, der vi la fram hva vi hadde lyst til å gjøre og hvorfor. Visjonen var enkel: Skape et lag der stammen bestod av gutter som har fått sin lærdom fra grusen på nordlandet, få en stabil treningsgruppe og på sikt klare å ha et stabilt tilbud der vi etter hvert klarer å fylle på med egne unggutter som er klare til å ta steget fra juniorfotballen. 

Vi startet opp i januar med trening og fant fort ut at dette så lovende ut. I løpet av vinteren var vi knapt under 20 mann på trening en eneste gang. Moralen og treningsiveren var stor og vi la grunnlaget for det som til slutt ble en meget god sesong.  Da sesongen nærmet seg var vi godt over 32 mann i troppen noe som gjorde sitt til at for første gang på mange sesonger måtte vi faktisk vrake folk til både hjemme og bortekamper! Snakk om luksus! Sesongen åpnet med et smell med 13-0 og 12-1 de to første kampene før vi fikk oss en midt i trynet å gikk på et håpløst tap hjemme mot et Søya som virkelig gikk i krigen. Etter den kampen gikk det opp et lys for oss at vi faktisk måtte jobbe knallhardt i hver eneste kamp og at ingenting kommer gratis. Og for en respons gutta gav oss.

Vi fikk fart på kula, holdt ballen langs bakken og fikk kjørt på med masse fint spill som vi håper publikum satt pris på. Det er måten vi vil framstå! Sesongen endte med 16 seriekamper, 14 seire, 1 uavgjort og 1 tap med en målforskjell på pene 87-16. Med det endte vi opp som suveren avdelingsvinner og fikk lov til å møte den andre avdelingsvinneren til kretsmesterskapskamper. Bud stod på andre halvdel og etter 4x45 minutter med knallhard jobbing stod vi igjen som vinner 5-4 sammenlagt. Vi møtte et meget godt fotballag og det var derfor ekstra morsomt at vi klarte å vinne Kretsmesterskapet 2013.

I følge mine kilder har ikke Nordlandet vunnet det siden 2005 i smågutte og 2003 i A-lagssammenheng. I løpet av året har hele 32 spillere vært på banen. Vi har fått et godt samhold og noe å bygge videre på fram mot neste sesong i 5 divisjon. Vi gleder oss stort!

Til slutt må jeg få lov til å takke alle som har bidratt denne sesongen. Det har vært en fryd å vært trener for en så fin gjeng og jeg gleder meg til fortsettelsen. Ellers vil jeg takke styret i IL Nordlandet som har gitt oss frie tøyler sånn at vi har kunne gjort det vi har måtte, takk til alle dere som har stilt opp på hjemmekamper og løftet oss et ekstra hakk fram. Det betyr faktisk mye at dere tar dere tid til å komme å se på! Vi håper å ha gitt dere gode øyeblikk som gjør at dere kommer tilbake neste sesong.Vi glær oss!

Mvh, Aleksander Bunes Stene   A-trener IL Nordlandet 2013.

Årets spiller A-Lag: Erlend Borge

Årets toppscorer: Adrian Bunes Stene 27 mål

Årets treningsoppmøte: Andreas Pedersen 96,8 %

A2013

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere