Æresmedlem Lorentz Boxaspen

I forbindelse med at Lorentz Boxaspen ble utnevt til æresmedlem av idrettslanget Nordlandet, for øvrig den 7. i rekken

Æresmedlem Lorentz BoxaspenI forbindelse med at Lorentz Boxaspen ble utnevt til æresmedlem av idrettslanget Nordlandet, for øvrig den 7. i rekken, på 80 årsfesten som ble holdt oppi lokalet lørdag 28.03 i fjor, så tok undertegnede en liten prat med han.
Snart ett år er gått siden du ble æresmedlem, hva syns du om utnevnelsen?
-Det var en fin overraskelse og veldig hyggelig å bli satt pris på. Om jeg fortjener dette, det er opp til andre å vurdere, men kjekt var det i alle fall.
Hva forbinder du med Nordlandet fra dine yngre dager?
-Jer er født og oppvokst på Nordlandet, og vi hadde det fritt som barn. Lite uro, godt samhold og en fin treffplass for oss unge. Det var fotball og ski som var tilbudet den gang, mye uteaktivitet. Det var en fin kameratgjeng og som sagt, godt samhold.
Hva syns du om dagens anlegg med stort klubbhus, kunstgress, binge, sandvolleyball og ny tribune?
-Helt utrolig, fantastisk dugnadsånd, dyktige ledere på alle plan og sunn økonomi oppi det hele. En mønsterklubb med mange ildsjeler.
Du er fortsatt engasjert, hva står ditt hjerte nærmest nå?
-Jeg er formann i seniorgruppa som bidrar med sosiale kvelder gjennom vinterhalvåret, første fredag i hver måned fra oktober til mars. Det igjen bidrar til penger i kassa, som vi gir videre til hovedlaget som investerer de i diverse projekt.
En annen ting som jeg holder på med nå, er å prøve å fikse opp Lunden., altså området mellom klubbhuset og kirka. Parksjefen har lovet å stille med utstyr for å kappe bort kvister og trær, slik at Lunden skal bli som den engang var. Før i tiden var det gangstier, utkikksposter og lysthuset til Rasmus Krogh. Constanse Krogh hadde også en egen rosehage her i Lunden.
Vi håper å få ut noen kroner  som er avsatt på ett legat som Kommunen styrer over, usikker på beløpets størrelse, men kanskje 60-70000 kr. Legatet heter forresten "Rasmus Krogh og Fru Constanse Krogh f. Holms legat til Nordlandets forskjønnelse" av 1918 & 1932.
Vi seniorene vil selvsagt bidra med dugnad så fort Kommunen kommer med utstyr.
Som senior, hva syns du om dagens ungdom?
-Mye fin ungdom, og mange er knyttet til klubben, det er vel bortimot 15 aldersbestemte lag i klubben, og det er bra. Det er også viktig å fange opp de unge som faller utenom og havner på skråplanet, og det kan klubben bidar med.
Øya har fått en meget fin bok som Per Helge har skrevet, noen ord om den?
-Uvurdelig stoff som blir samlet mellom 2 permer av Per Helge. Mye historie har kunnet gått tapt hvis det ikke har vært for hans innsats gjennom de siste 10 år. Vi seniorene skulle i utgangspunktet ha hjulpet til mye mere, men dette klarte han utmerket nesten helt alene. Fortsatt bøker igjen, så vi må stå på å få solgt flere slik at flest mulig for ta del i denne fine boka.
Seniorene bidrar til oppussing av kjøkkenet med pengestøtte og dugnadsånd, fint projekt det?
-Seniorene har bidratt med mye opp gjennom årene, som f. eks spilledrakter og den store fine tribunen vår. Kjøkkenet trengte en del nytt  kostbart utstyr, så da trer vi støttende til. I fjor ga vi kr 60 000 til ny oppvaskmaskin som i disse dager blir montert. I april skal seniorene har årsmøte og igjen gi penger til hovedlaget, så vi får se hva vi blir enige om der. Det er også snakk om en ny kokeøy midt på kjøkkengulvet, den er sikkert ikke gratis, vil jeg tro.
Til slutt, noen go`ord om Nordlandet?
-Patriotisme og godt vennskap er fine ord for Nordlandet. Meget sosialt orientert klubb som skaper samhold blandt folk.God oppslutning om gapskratt som arrangeres hvert år, samt seniorkveldene der gubbene møtes og lyger:-)
Lorentz var formann i klubben i 1961 da laget tok over huset. Han og Thor Andersen og Karstein Angvik måtte drive en del lobbyvirksomhet for å få lokalet over på Norlandets idrettslags hender, men det gikk. Overtok huset for 30 000 kr og skihytta på Litjreinsfjellet for 7000 kr. Han husker at de fikk midler fra en bank for å renovere huset da det hadde lekkasje gjennom taket. Fruen i huset, Gerd, husker at hun var med å legge isolasjon i veggene den gang.
Lorentz var 76 år da han mottok æresmedlemskapet i fjor vår, vært medlem  siden 1945, altså i 65 år!!
Undertegnede tok også en liten prat med dagens formann i Klubben, Harry Hjellnes, for å høre hva han syns om utnevnelsen.
-Lorentz er kanskje den i klubben som har bidratt mest med gode historier og diverse verv gjennom  mange tiår, så han er absolutt en verdig æresmedlem. Han ble også utnevt til årets Marokkaner under marokkodagene i 2009.
Harry Langø

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere