A-laget på treningsleir i Tyrkia

Dagbok fra A-lagets treningsleir i Tyrkia

Dag 1:

Søndag kveld satte A-laget seg på flyet nedover til Tyrkia, hvor vi skal være på treningsleir en uke. Litt forsinkelser og en sen avgang fra Vigra gjorde at det var en trøtt og sliten som kom fram til hotellet 05:30 natt til mandag.
De mest ivrige av oss nøyde seg med bare et par timer søvn og var oppe rundt kl 10:00, for her skulle det soles! Tiden før trening ble brukt til å kjenne litt på solen, spille litt biljard og se på et sirkus av en bassenglek som varte en times tid.
Første trening var grunnet den sene ankomsten flyttet til ettermiddagen, noe som vi satte pris på. Hovedfokus på økt nr. 1 var faste situasjoner, dødballer. Kim og Adrian servet ball etter ball med relativt god presisjon. Når Hans-Øystein nettet 2 og var nære på flere ganger, sier det seg selv at dødballene var av god kvalitet. Det var også lett å se at «Luftens baron», Ludvig har brukt vinteren godt. Det skal også nevnes at vi kjørte en avslutningskonkurranse hvor Erlend, Bayar og Odd Are tapte og kan vente seg en straff av den kleine sorten.
Vi har planlagt å holde dere marokkanere oppdatert gjennom hele uka, så det er bare å følge med på hjemmesida.
Tirsdag er det kampdag, noe som vi ser veldig fram til.

a01Dag nr 2:

Kampdag:
Dag 2 her i solfylte Tyrkia startet med en tidlig felles frokost der vi pratet løst og fast om dagens kamp. Alle fikk i seg nok mat og veske til å få en god start på dagen, før vi alle dro en liten tur i bassengområdet. Der var det noen som brukte tiden til å slikke sol, mens andre holdt seg i skyggen og tenkte på ettermiddagens kamp. Alle var nøye med væskebalansen for vi visste at kampen kom til å bli spilt i stekende sol og 25 grader.
Etter noen timer ved bassenget var det klart for en lett lunch og en times hvile på rommene før vi dro utover til kamparenaen.
Det var en fokusert gjeng som entret en strøken gressmatte, med store tribuner og et lysanlegg som kunne lyst opp hele nordlandsøya.
Dagens motstander var Eidsvåg fra Bergen. Ett lag som etter ryktene var et fintspillende og meget sterkt 5 divisjonslag.
Vi bestemte oss før kampen at uansett motstand så skal vi gå ut med høyt press å dominere banespillet. Vi ønsker å holde ballen i laget, spille langs bakken og ikke la motstanderen få etablert eget spill.
De første 20 minuttene av kampen blir litt rotete. Vi prøver å etablere spill, men det er litt uvant med stor gressmatte og derfor blir det ikke helt den åpningen vi har sett for oss. Samtidig blir det for stor avstand mellom lagdelene og de får spilt opp på sin defensive midtbanespiller som styrer alt.
Vi gjør en liten justering i presset vårt og dette gjør at vi umiddelbart tar tak i kampen. Vi holder ballen i laget, får flyttet opp masse folk og spiller god fotball.
Dagens første mål er av den lekne sorten. Vår midtstopper fra andre siden av tunellen bestemmer seg plutselig for å leke Messi, tar med seg ballen, finter høyrebacken til Eidsvåg både i pølsebua og ut av banen før han legger et perfekt innlegg til vår nye midtbanespiller Tom-Kristian Helset som plutselig ser ut som en topptrent Jostein Flo i glansdagene. Han henger lenge i lufta før han stanger ballen inn til 1-0.
Dette står seg til pause. Pausepraten er positiv, vi er fornøyde med prestasjonen etter de første 20 , mye god bevegelse, fint spill og aggresivitet i gjennvinningsfasen. Defensivt er det ikke noe å rette på da vår keeper Gimnes kun har pådratt seg solskader de første 45.
Andre omgang fortsetter der første slapp. Vi spiller god fotball, triller ball, har mange fine kombinasjoner og backene bidrar med mye offensivt. Vi spiller oss til mange sjanser og både Adrian og Kim Roger putter ballen bak deres keeper en gang hver noe som gjør at vi ender opp med en grei 3-0 seier.
Matchens lirarer må være vår midtstopper Stig Ove Avset som i et lite øyeblikk kunne forveksles med en litt rundere versjon av Messi.
Etter kampen bar det tilbake til hotellet hvor avslapping og en god middag stod på timeplanen. Ellers ble kvelden avsluttet med bowling, biljard og kortspilling ;)

a2014 d202

a2014 d201

 Dag 3

Onsdag var dag 3 på A-lagets treningsleir, og laget møttes til frokost kl 09:00 som vanlig. Selv om noen av guttene hadde feiret seieren over Eidsvåg som om vi hadde vunnet Champions League, var alle til stede og i godt humør. Onsdagens trening var en ren restitusjons-økt siden vi hadde spilt kamp dagen før. Først var det en god oppvarming før vi kjørte en liten fotballtennis-turnering. Her var det om å være kjapt ute med å velge seg lag, da vi har en «træfot» eller to på laget. Etter at de fleste lagene hadde møtt hverandre var det tid for en taper-finale og en vinner-finale, hvor taperne får en straff senere under oppholdet. Hvem som vant er ikke så viktig, men at Adrian, Loopi og Tommy tapte så det sang og skal straffes hardt er absolutt verdt å nevne. Etter trening var det fritt fram til å gjøre hva man selv ønsket, noen valgte å sleike sol, mens andre tok seg en styrkeøkt. Det at våre to «p-kailler» går i ett med rødfargen på drakta, viser bare at de virkelig er dedikert når det kommer til solingen. Litt senere på dagen var det klart for litt volleyball, noe som viste seg å avsløre at enkelte er hakket bedre med bena enn med armene. Hvem som vant er litt usikkert, men laget til Ahmed, Tommy og Stian var virkelig dårlig. Man skulle tro at Ahmed var vant til å håndtere baller med hendene, men det viste seg altså ikke. På kvelden var hele laget samlet til en mexicansk aften på en av hotellets restauranter, hvor vi fikk en 3-retters. Maten var sterk, men også veldig god. Maten var faktisk så sterk for enkelte at det kom røyk ut av ørene til Kim-Roger. Det ble også servert en god dessert, faktisk så god at Kjetil ikke nøyde seg med en, han måtte bare ha to.

Alt i alt nok en vellykket dag her på Wow Kremlin Palace. More to come.

a2014 d301

Dag 4
Dagen startet som vanlig med felles frokost og litt avslapping før trening. På torsdagens trening var fokuset defensiv organisering, så det ble kjørt en forsvarsøvelse hvor den bakre firer skulle øve på å holde linja, samt sideforflytning m.m. Økta ble avsluttet med en spill-sekvens og noen avslutninger. Det var mange som var slitne etter trening, noe som er forståelig da det var over 25 grader og full sol.
Det er ikke så veldig mye variasjon i det man gjør etter trening. Noen slapper av inne, mens andre soler seg. Det har vært en gjenganger under hele oppholdet så langt. Litt senere på kvelden var det tid for felles middag på en italiensk restaurant. Det var rigget opp et felles langbord, og maten smakte fortreffelig.

 dag0402

dag0401
Dag 5
Fredag morgen våknet vi til et fantastisk regnvær, det regnet så mye at vi ikke fikk lov til å bruke banene så det ble ikke noe trening. De to sprekeste på laget, Ahmed og Stian bestemte seg for å jogge til trening den dagen, og de fikk ikke med seg at treningen ble avlyst. Og ikke nok med at de måtte jogge hele veien tilbake i dritværet, når de kom tilbake hadde resten av gjengen tatt bussen til et kjøpesenter en halvtime unna… Handleturen ble en suksess og gjengen var veldig fornøyd og klar til en avslutningsfest på kvelden.
Kvelden begynte med at vi spiste på en mexicansk restaurant for, før vi dro på et av hotellrommene og startet festen. Alle var i kjempehumør og det var latter og mye god drikke. Etter et par klager fra et russisk par bestemte vi oss til å ta turen på diskotek hvor det var full fest. Alle var innom dansegulvet både en, to og tre ganger. Det ble absolutt en vellykket kveld med masse gode historier, hvor de fleste passer seg ikke ut i offentlighetens lys.

dag05
 

Mvh.
A-laget.

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere