Dahle/Nordlandet G16 Cup No. 1

Skrevet av:
Adrian Lysø
Publisert:
23.07.2018

Dahle/Nordlandet G16 har vært på cup i Danmark

Dahle/Nordlandet G16 har vært på cup i Danmark

Klokken 07:00 søndag 8. juli møtte 40 forventningsfulle spillere og mange foreldre opp på Dahlehallen, klar for å legge bak seg første del av reisen mot Danmark. Bussjåføren var en hyggelig svenske som satte tonen for turen nedover mot Oslo, og kjørte avgårde med et kort "nu jävlar, nu kör vi" rungende over høyttaleranlegget, til stor begeistring hos både foreldre og spillere på bussen. Vi ankom Danmark tidlig mandags morgen, og etter litt planlegging, logistikk og god hjelp fra foreldre og støtteapparat som hadde bil, kom vi oss omsider til Frydenstrand skole - alt lå dermed til rette for ei flott uke på cup!
Turneringen startet ikke før tirsdag, og vi trenerne fant derfor rom til en kort treningsøkt på 45 minutter, hvor guttene fikk føttene litt igang og samtidig kjent litt på det å spille på gress. Resten av dagen ble brukt til å utforske skoleområdet, samt delta på den offisielle åpningen av cupen, deriblant en innmarsj på finalearenaen. På tirsdag braket det løs med 2 kamper på hvert lag. En liten måned før cupen bestemte trenere og støtteapparat, kanskje litt overmodig i etterpåklokskapen, å stille med to 11'er-lag i G15, og et 11'er-lag i G16. Dette hadde ikke vært mulig uten at noen av guttene, i tråd med cupens regler, deltok på et lag i en annen aldersklasse i tillegg til sin egen. Kun G15-1 fikk med seg en seier fra denne dagen, som kom i første kamp mot Frigg. G16 og G15-2 tapte dessverre begge kampene mot god motstand og kom litt skjevt ut, men skulle utover i turneringen vise stor spillmessig framgang.
3 lag i B-sluttspill var status etter at gruppespillet var unnagjort. G15-1 ble direkte kvalifisert til kvartfinalen, mens G15-2 måtte ut i 1/8-dels mot Åkra. Med seier på G15-2 hadde vi fått et rent Dahle/Nordlandet-derby i kvartfinalen. Med solid innsats og fint spill ble det lenge en spennende kamp, men det var dessverre Åkra som tok det lengste strået. Samme skjebne møtte også G15-1 i kvartfinalen, hvor Åkra tok seg videre til semifinale. Dermed måtte vi sette vår lit til G16 dersom det skulle bli kamper i semifinale. Første kamp ut for G16-laget i sluttspillet ble en noe spesiell affære, da Hayat Athletic Club (Marokko) ikke møtte opp til kampstart. Etter 10 minutter valgte dommeren å blåse av kampen, og tilegne oss seieren 3-0. Vi var da klar for semifinale mot Fredrikshavn.
Kampen ble i overkant spennende, og det måtte en nervepirrende straffesparkkonkurranse til for å avgjøre. Finalebilletten ble sikret etter at alle våre straffer klinisk ble satt i mål, samtidig som vår keeper mesterlig reddet to straffer. Oppturen skulle ikke stoppe med det første, og etter overbevisende innsats og taktisk gjennomføring kunne våre gutter løfte pokalen over hodet og krone seg seirende av B-sluttspillet, etter seier 5-2 over god dansk motstand.
Viktigst av alt er selvfølgelig det at guttene skal ha det kjekt sammen med kompisene sine på tur, og det hersket det liten tvil om at de hadde. Spesielt gøy for oss trenerne å se hvor godt guttene går sammen på tross av aldersforskjellen og inndelte lag, og at mange av guttene fikk seg mange nye, gode venner, blant annet spillere fra et mexikansk lag som bodde på samme skole. Mange av guttene byttet i tillegg drakter med mexikanerne, som de stolt kunne vise fram både på skolen og til foreldre. Kort oppsummert: en veldig fin tur!

Bildegalleri

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere