Dame IL Nordlandet - Tingvoll 4-1

Mandag 21 juni spilte IL Nordlandet`s damelag sin siste kamp før fotballferien. Det ble en

ILN DameDame 7 er IL Nordlandet - Tingvoll 4-1

Mandag 21 juni spilte IL Nordlandet`s damelag sin siste kamp før fotballferien. Det ble en festaften for alle som overvar kampen. Allerede etter 2 minutter stod det 1-0 til Nordlandet. Etter flott spill på venstrekanten hvor ballen gikk fra et brudd i vårt forsvar - kom Marie Kruse Larsen seg fri og slo en perfekt ball inn foran mål der Hanne Aanes scoret sikkert. Da var festen i gang. Tingvoll kom knapt nok over midtbanen i den første omgangen. Våre jenter kjempet som løver og presset Tingvoll med en gang de fikk tak i ballen. Vi stod høyt og tok ballen fra våre gjester før de fikk etablert noe spill. Før første omgangen var over hadde våre jenter scoret 2 mål til. Mål nr 2 ble tuppet i mål av Sissel Hopmark etter at Brita Hesthammer hadde tatt fra Tingvoll ballen på midtbanen - driblet seg framover og skjøt en markkryper som Sissel stusset videre i mål. Like etter resulterte vårt press foran Tingvolls mål at gjestene scoret et selvmål. I løpet av første omgangen hadde våre jenter lett kunne scoret 5-6 mål men marginene var ikke helt på vår side. Men første omgangen kan oppsummeres i et langt ord - kjempemessig.

2 omgangen startet med et lite overtak fra Tingvoll hvor de kom mye lenger fram på banen og skapte noen halvsjanser foran vårt  mål. Spillet bølget mere fram og tilbake uten de store sjansene til noen av lagene. Nærmest scoring var Ida Rognskaug etter et flott skudd som traff tverrliggeren og ut. Halvveis ut i omgangen fikk Tingvoll sitt mål - en noe heldig scoring men mål er mål. Etter dette våknet Nordlandet og skapte endel halvsjanser som lett kunne resultert i mål. Og mål ble det tilslutt. Vår kaptein- Ida - fikk endelig hull på byllen med et flott skudd som keeperen ikke hadde noen sjanse til å redde. 4-1 til hjemmelaget. Etter dette bølget spillet fram og tilbake uten noen store sjanser til noen av lagene.

Dagens kamp var årsbeste av vårt damelag. Tingvoll ledet serien før kampen med er degradert til 2 plassen etter kampen. Vårt lag leder serien i øyeblikket med det spilles en kamp på fredagen som kan endre på rekkefølgen.

Vi ser at jentene hever seg for hver kamp som går. Hele laget kjemper for hverandre så vi får håpe at vi fortsetter framgangen etter fotballferien. Det er planlagt en treningsleir i Torvikbukt før seriestart slik at vi skal være topp forberedt før høstens kamper.

I kveld var det noen tilskuere på hjemmekampen. De ble servert kaffe og kaker samt god fotball av våre jenter. Håper på enda flere tilskuere når vi starter opp igjen til høsten.