G16 IL Nordlandet - Frei 4 - 2

Det ble en dårlig start på kampen for oss da Even må ut med

G162015Mandag 31/8 var det Frei som skulle måle krefter med oss, hjemme på NIL. Gutta fra Frei var nok skikkelig sugen på revansje etter at vi sendte de ut av Hessacup i semifinalen.
Men i garderoben til Nordlandet var det ikke noe mindre tenning, 17 gutter satt klare til å sørge for at alle tre poeng skulle bli igjen på Nordlandet.

Det ble en dårlig start på kampen for oss da Even må ut med skade etter bare 2 minutter, vi må rokere på laget og Vegard går inn og tar plassen til Even i midtforsvaret. Frei skaper noen sjanser før vi får ting på plass, spillet begynner å sette seg nå.

Ballen ruller nå bedre og bedre og vi begynner å styre kampen, vi skaper noen gode sjanser men det er Frei som tar ledelsen etter et fint langskudd av John Karlsen. Gutta bestemmer seg for ikke å henge med hodet og fortsetter med god og underholdende fotball, vi tar fullstendig over nå og rett før pause kommer utligningen. Det er Mats som drar seg fri i fin posisjon og sender avgårde et herlig skudd som dupper over keeperen til Frei og rett i nota. Da er vi likt igjen til pause.

I pausa blir vi enige om å være tålmodige, vi har spillet,vi skaper sjansene og da kommer helt sikkert målene også.
2.omgang starter og gutta leverer som bare det, ting vi har øvd på viser seg gang etter gang. Førsteforsvarer, andreforsvarer, vinne ball nr 2, opp tilbake igjennom, vridning av spillet, praten og bevegelse etter pasning alt glir på skinner og vi spiller knallgodt. Og som vi sa i pausen, da kommer målene også. Magnus sørger for ledelse 2-1 med ett frispark fra midtbanen som går rett i nota, etter at keeperen til Frei feilberegner ballbanen og springer rett inn i Ali, keeperen blir skadet mens Ali kommer seg til hektene igjen.

Så er det Marius da, jeg setter Aksel i oppvarming og gir Marius beskjed om 5 min til bytte, men vi på linja er sikker på en ting og det er at Marius kommer til å score i dag, derfor får han stå litt lengre og mål blir det. Marius blir nydelig spilt gjennom av Martin og setter ballen kontrollert bak keeper, 3-1. 4-1 kommer ikke lenge etter, Martin skli-takler ballen i mål og punkterer kampen. Frei reduserer til 4-2 etter en corner, men gutta har kontroll og VINNER FORTJENT.

Vi gjennomfører bortimot årsbeste og veldig mange presterer meget godt i kampen, ønsker ikke å fremheve noen men Ludvig presterer årsbeste og Vegard Winje tar plassen til Even og spiller en prikkfri kamp.

GRATULERER ALLE SAMMEN FOR GOD UNDERHOLDNING, GOD SPILLENDE FOTBALL OG 3 NYE, MEGET GODT FORTJENTE POENG.