«Ingen er homo i 2.divisjon»

Skrevet av:
Kåre Edøy
Publisert:
04.01.2019

Onsdag 6. februar - Atlanten Ungdomsskole klokken 18:00. NFF Nordmøre og Romsdal, med flere av våre klubber, Teateret Vårt og Kulturskolen i Kristiansund, setter settes inkludering på agendaen.

Publikum møter Kristian Andersen, som er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbundet og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold.

Selv er han leder av supporterklubben 2830 - Gul og Svart, supporterklubben til Raufoss. Kristian er homo. Homo og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball. Fotball handler om samhold, felleskap, lagånd. Et lag er et lite samfunn der alle skal ha sin plass uansett. Men er det egentlig sånn? For hvor blir det av alle de homofile fotballspillerne i dette lille samfunnet?

Kristian forteller om en venn han har fra internett. Eller venn? Han kjenner ham ikke, han vet ingenting om ham. Ikke hva han heter, ikke hvor han bor og ikke hvordan han ser ut, bare at han er homofil og fotballspiller i en av de øvre divisjonene i Norge. Kristian har valgt å gi nettvennen sin kallenavnet, Ingen. Navnet har han hentet fra historien om den greske helten Odyssevs som kalte seg Ingen for å lure den enøyde kjempen. Når Odyssevs stikker ut øyet på kjempen, roper denne: Ingen har skadet meg! Ingen har blindet meg! Ingen har røvet meg! Og ingen bryr seg.

Men hvem i all verden er Ingen? Og hvorfor insisterer han på å være anonym og i skapet? Jo dypere Kristian graver etter identiteten til nettvennen sin, jo dypere graver han også i seg selv.

Men alt dette er bare et eksempel. Eksemplet på at det iallfall fins én homofil spiller i Norge:
Ingen.... 

Forestillingen er gratis for alle spillere i kretsen vår og er ment for lagene i ungdomsfotballen, fra 13 år og opp.

Påmelding skjer enten enkeltvis eller lagvis: Påmelding her

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere