Lorentz Edvard Boxaspen har gått bort

Skrevet av:
Styret
Publisert:
19.12.2023

Det er med stor sorg vi i IL Nordlandet har mottatt budskapet om at vårt Æresmedlem Lorentz Edvard Boxaspen har gått bort, 90 år gammel.

Våre tanker i dag går i første rekke til familien og øvrige etterlatte.

Lorentz vokste opp på Nordlandet og ble tidlig interessert i fotball. Da han var 13 år gammel spilte han både på småguttelaget og guttelaget til Nordlandet. 

Allerede 16 år gammel spilte han på guttelaget, juniorlaget, B-laget og A-laget i samme sesong. Fra 1950 og fram til 1965 spilte han nesten 200 A-kamper for Nordlandet.   

18 år gammel hadde han sitt første styreverv i Nordlandet som sekretær og var samme år materialforvalter og representerte klubben på Kretstinget. Som 27 åring ble han formann i hovedlaget. Han har også vært juniorstyremedlem, medlem i hus-styret, medlem i jubileumskomiten, valgkomiten og han har vært nestformann i laget. 

Han har senere også vært både nestformann og formann i seniorgruppa. 

Spesielt har han med sin innsats hatt særdeles stor betydning for bevaring av miljøet og seniorgruppa. Sitt siste poenggivende tillitsverv i klubben hadde han i 2010 som Leder i Seniorgruppa. Han har vært en enestående drivkraft i Idrettslaget Nordlandet. 

Han var også genuint interessert og opptatt av Nordlandsøyas sitt ve og vel og å ivareta gamle tradisjoner, Det å bevare Nordlandets særegenskaper sto hans hjerte nær. 

De siste årene har han alltid deltatt på Årsfester og andre arrangement, og vært en av seniorene i laget som daglig kom innom klubbhuset på en kaffe og en god prat med sine kammerater. Lorentz  ble 90 år og har vært aktiv i Idrettslaget Nordlandet i 77 av disse årene. Han framsto som ”en bauta” og vil bli savnet av klubben sine medlemmer.

Vi lyser fred over Lorentz Boxaspen minne. 

Hoved​samarbeidspartner

Samarbeidspartnere